حکمت هشت نهج البلاغه

حکمت هشت نهج البلاغه: شگفتی های تن آدمی

وَ قَالَ علی(علیه السلام): اِعْجَبُوا لِهَذَا اَلْإِنْسَانِ یَنْظُرُ بِشَحْمٍ وَ یَتَکَلَّمُ بِلَحْمٍ وَ یَسْمَعُ بِعَظْمٍ وَ یَتَنَفَّسُ مِنْ خَرْمٍ.

شرح حکمت هشتم نهج البلاغه به زبان استاد دکتربخشعلی قنبری محقق نهج البلاغه

وَ قَالَ علی(علیه السلام): اِعْجَبُوا لِهَذَا اَلْإِنْسَانِ یَنْظُرُ بِشَحْمٍ وَ یَتَکَلَّمُ بِلَحْمٍ وَ یَسْمَعُ بِعَظْمٍ وَ یَتَنَفَّسُ مِنْ خَرْمٍ.

و علی (ع) فرمود: از ويژگى هاى انسان در شگفتى مانيد، كه: با پاره اى «پى» مى نگرد، و با «گوشت» سخن مى گويد، و با «استخوان» مى شنود، و از «شكافى» نفس مى كشد.

حضرت علی(ع) در این حکمت از چهار عضو بدن سخن به‌میان آورده است و این چهار عضو برای همگان قابل شناخت و دسترسی هستند. ازاین‌جهت می‌توان گفت که مخاطب امام علی(ع) در این حکمت عموم مردم هستند. لذا این حکمت نسبت به سایر حکمت‌ها هم آسان‌یاب و هم جنبه عمومیت آن بیش‌تر است.

این چهار عضوی که در اینجا آمده عبارت است از: 1) بینایی 2) بویایی 3)شنوایی 4)تنفس

طبیعتاً به جای این چهار عضو شاید اعضای دیگر را بیان می‌کرد ولی برای مردم آن زمان اینها شناخته شده و شگفت‌انگیز بودند.

برای خرید کتاب ها و صوت جلسات استاد قنبری می توانید از طریق ایمیل نشر نوشناخت این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید اقدام کنید.
تماس با ما

تلفن: ۹۱۹۶۰۹۸۱۸۵ (۹۸+)

ایمیل: info@maood.ir

شهرزیبا. بلوار جوانمردان نبش فرساد غربی ساختمان کورش پلاک ۸طبقه سوم واحد۲۰

درباره مؤسسه

بنیادقرانی ولی عصر(عج) در غرب تهران در زمینه های قرآنی شامل حفظ تخصصی دوساله و چهارساله؛ حفظ موضوعی؛ آموزش تفسیر و مفاهیم قران؛ مهارت آموزی قرائت قران از سطح مبتدی تا پیشرفته و حفظ و روخوانی کودکان و مهدقرآن وهمچنین آموزش تخصصی نهج البلاغه شامل مربیگری؛ عرفان عملی با دستورات نهج البلاغه و تفسیر نهج البلاغه و نیز آموزش های مهارت افزائی و روانشناسی خانواده فعال می باشد.

بازدید از سایت
امروز
دیروز
این هفته
هفته گذشته
این ماه
ماه گذشته
همه
107
6337
15431
3795620
85225
94505
3841458